Dievs respektē brīvību

…un jūs atzīsit patiesību, un patiesība darīs jūs brīvus. (Jāņa 8:32)
Dievs brīvību uztver nopietni. Un nekur tas nav redzams tik skaidri, kā Lielo Cīņu noslēdzošajos notikumos. Visā konflikta gaitā Dievs ir piedāvājis pietiekami daudz pierādījumu un arī laiku, lai visi Viņa bērni varētu izdarīt savu izvēli.


Un kad tas ir izdarīts, Dievs respektē mūsu lēmumu un pakļauj Sevi mūsu lēmumam. Dievs saka: „Netaisnais lai dara vēl netaisnību, nešķīstais lai grimst vēl nešķīstībā, bet taisnais lai dara arī turpmāk taisnību, svētais lai pastāv arī turpmāk svētumā.” (Atkl.22:11) Tad, kā atklāj pravietis Maleahija, „… visi pārgalvīgie nievātāji un ļaundari būs kā rugāji, un šī nākamā diena tiem pielaidīs uguni, … Bet jums, kas jūs Manu Vārdu bīstaties, uzlēks taisnības saule, un jūsos ieplūdīs dziedinājums no šīs saules spārnu gaismas, un jūs iziesit un lēkāsit kā barojamie teļi.” (Maleah.3:19-20) Nav jau tā, ka Dievs kā uguns dedzina tikai sliktos. Dievs ir iznīcinoša uguns… punkts. Kā Jesaja reiz jautāja: „Kas no mums var dzīvot postīgā ugunī, kas no mums var pastāvēt mūžīgās liesmās? Kas taisnībā staigā un patiesību runā…” (Jes.33:14-15) Dievs izturas vienādi pret visiem, neatkarīgi no tā, vai Viņu pieņemam vai nē. Mēs patiesi esam brīvi izlemt.

Dievs ir, kas Viņš ir… un Viņš ļauj mums būt, kas mēs esam. Un padomā par to: Dievs beigu beigās pakļauj Sevi visbēdīgākajam iznākumam – kā vecāki, kas zaudē bērnus. Tas ir tāpēc, ka Viņš pilnībā atļauj mums būt brīviem.

Adventistu Baznīcas 28 ticības pamatmācības:
[27] Tūkstošgade ir tūkstots gadu ilgs laika posms starp pirmo un otro augšāmcelšanos, kad Kristus valdīs Debesīs kopā ar saviem svētajiem. Šajā laikā tiks tiesāti netaisnie mirušie; Zeme būs pilnīgi izpostīta un pamesta, bez neviena dzīva cilvēka, taču uz tās atradīsies Satans un viņa eņģeļi. Tūkštošgades beigās no Debesīm uz zemi nonāks Kristus ar saviem svētajiem un Svēto pilsētu. Tad tiks augšāmcelti netaisnie mirušie un kopā ar Satanu un viņa eņģeļiem viņi ielenks šo pilsētu, taču uguns, kas nāks no Dieva, tos aprīs un šķīstīs visu zemi. Tādā veidā uz visiem laikiem Visums tiks atbrīvots no grēka un grēciniekiem.
Dievs respektē brīvību Dievs respektē brīvību Reviewed by Ivo Roderts on sestdiena, decembris 02, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.