Garkalnē

Mans dzīves vilciens - 

Hildas Tomsones dzīves stāsts (28.turpinājums): 

Taņa saslima otro reizi. Nācās slimnīcā atgriezties. Šoreiz vajadzēja ārstēties ilgāk. Ja nemaldos, pagāja desmit gadi, kad piedzima pirmais dēls - Artiņš, mans mazdēliņš. Pēc pusotra gada otrs dēls Justiņš. Plānoja vēl trešo. Saprata, ka dzīvoklis paliek par mazu. Aidim radās ideja celt pašam savu māju. Tie bija bagātie pirmskrīzes gadi. Bija vajadzīgs zemes gabals. Viņš meklēja pa dažādiem kanāliem. Caur reklāmām, gan radio. Stāsts ļoti interesants, kā Dievs visu vadīja, par ko viņš jau ir stāstījis, gan aprakstījis 2010.gada žurnālā. Ļoti jūtama visā Dieva vadība un palīdzība. Pēc ilgākas meklēšanas Dievs atveda uz Garkalni. Vieta patiešām patīkama. Priežu gaiss. Bērniem pāris minūtes līdz bērnudārzam un skolai. Simt metru līdz autobusam un nedaudz tālāk līdz dzelzceļa stacijai.

Māju uzcelt nav tik vienkārši. Vajadzīga nauda un darbaspēks. Jaunībā enerģijas netrūkst, lai arī pats to izlietotu celtniecībā. Tā kā darbs bija nodrošināts, viegli varēja paņemt kredītu. Mēs dzīvojām tālu, tāpēc tik daudz nevarējām palīdzēt.

Māju viņš uzcēla ātri. Pagāja gads, kad ar ģimeni varēja pārcelties uz jauno māju un turpināt iekšdarbus. Pēdējā brīdī izdevīgi sanāca pārdot dzīvokli Pļavniekos, lai atdotu kredītu. Lai mājokli iekārtotu, vēl papildus vajadzēja ņemt citu kredītu, par kuru maksā vēl šodien.

Māja patiešām patīkama, ērta, gaiša, saulaina un silta. Ir, kur bērniem izskrieties. Katram sava istaba. Plaša, ērta virtuve, vannas istaba utt. Bagātas Dieva svētības! Šeit arī piedzima trešais dēls Intariņš. Šajā vasarā jau paliks četri gadiņi. Visi ir žiperīgi, kustīgi, pilni enerģijas. Mans novēlējums, lai vecākiem nepietrūkst spēka un gudrības, un padoma, lai izaugtu Dievam par godu un vecākiem par prieku!
Garkalnē Garkalnē Reviewed by VA redakcija on trešdiena, decembris 20, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.