Aidis un izvēles

Mans dzīves vilciens - 

Hildas Tomsones dzīves stāsts (22.turpinājums): 

Nemanot pienāca skolas laiks arī Aidītim. Gribējām sūtīt tajā pašā skolā, bet direktore atteicās pieņemt, ja sestdienās nelaidīsim skolā. Nācās meklēt citur. Tā kā tuvākā bija N.Draudziņas skola, viņiem pēc likuma vajadzēja pieņemt. Atklājām mūsu ticības pārliecību. Direktore bija laipnāka, pretimnākoša, bet ne jau iepriecināta. Centās pieklājīgi pateikt no savas puses, kādas varētu būt sekas. Nekādus šķēršļus nelika.

Aidis mācījās labi. Ātri iejutās kolektīvā, bija sabiedrisks, kustīgs. Sestdienas mācības dabūja no klasesbiedriem. Tajā pašā rudenī iestājās arī mūzikas skolā. Bija ļoti izdevīgi tas, ka tā atradās turpat, blakus skolai. Mācījās vijoli, lai gan turpmākā dzīvē to nekad neizlietoja. Vēlāk papildus bija jāmācās klavieres, ko gan daudzreiz izlieto draudzes dievkalpojumos. Speciāli mūzikai nepievērsās, lai gan ir laba dzirde. Izvēle ir katra paša ziņā. Labi, ja ir tāda iespēja apgūt mūziku. Arī mūžībā Dievu slavēs un godinās ar mūziku.

Kad pamatskola tuvojās noslēgumam, Aidis izteica vēlēšanos iestāties galdniecības arodskolā un kļūt par galdnieku. Mani tas satrauca, jo šai skolai nebija laba slava, par ko man pastāstīja ģimenes draugi. Viņu dēls šajā skolā mācījās. Baidījos, ka Aidis, tāds nenosvērts, nenobriedis ticībā, var aiziet neceļos, tāpat kā draugu dēls. Pretī nostāties nevarēju. Piedāvāju viņam, lai pabeidz vidusskolu, un tad būs jāmācās tikai divus gadus.
Cerēju, ka tad būs cita domāšana. Tad kādā dienā, pārnācis no skolas, viņš sacīja: „Man piedāvā palikt vidusskolā!” Kāds prieks bija sirdī! Mani izbrīnīja tas, ka lai gan viņš sestdienās negāja skolā, nāca šāds piedāvājums. Acīmredzot, pateicoties tam, ka pietiekoši labi mācījās.

Kad viņš pabeidza vidusskolu, izvēlējās pavisam citu profesiju- žurnālistiku. Lai kļūtu par žurnālistu, arī jābūt talantam un runas dāvanai. Galdniecības talantu viņš vēlāk varēja parādīt, ceļot savu māju. Arī tas viņam labi padodas. Dievs katram ir devis savus talantus, ko varam izmantot arī šīs zemes dzīvē. Ir talanti, ko varam izmantot Dievam par godu, dziedot un spēlējot, un ne tikai.
Aidis un izvēles Aidis un izvēles Reviewed by VA redakcija on trešdiena, novembris 08, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.