Karš un naids

Karš Ukrainā ir sācies. Šorīt var redzēt, kā spridzina, šauj, dedzina. Tas, no kā brīdināja pēdējos mēnešus, diemžēl ir noticis... 
Kad TV kanāli pārraidīja, kā atklājās, jau pirmdien ierakstīto Krievijas prezidenta Vladmira Putina kara pieteikuma uzrunu, viņa sejas vaibstos varēja saredzēt naidu. Kad gadiem krājas naids, tas kādā brīdī izlaužas uz āru. Un ja rokās ir arī vara, tad sekas var būt ļoti traģiskas. 

Diemžēl naids vairo naidu. Internetu šorīt pārpludina naida pilni komentāri. Un vai gan ikvienam mums tie nav saprotami? Starp daudzajām pazīmēm, kas raksturo cilvēku, ļoti spēcīga ir taisnīguma izjūta. Mēs esam pārliecināti, ka karš ir netaisnīgs. Mums ir žēl tos, kas ir mazākumā, kam dara pāri, kas cieš nevainīgi. Tādēļ mums ir dusmas uz agresoru. Un arī mūsu dusmas bieži pāraug pieaug naidā. 

Kur ir risinājums? Vai naids ir atbilde naidam? Ko darīt ar savām sajūtām? Cik labi, ka ir kāds, kuram es varu ne tikai izteikt savas dusmas par netaisnību, un lūgt, lai viņš iestājas par tiem, kam uzbrūk. Es varu meklēt arī pie viņa remdēt savas emocijas. Manā dzīvē lūgšana spēj izdarīt to, ar ko es pats galā netieku. 
Karš un naids Karš un naids Reviewed by Aidis Tomsons on ceturtdiena, februāris 24, 2022 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.