Dievs mūs augstu novērtē

... Es tevi neaizmirsīšu. Redzi, abu Savu roku plaukstās Es tevi esmu iezīmējis... (Jes.49:15-16)
Dievs radīja mūs perfektus. Viņš deva mums brīvību, spēju domāt un rīkoties. Viņš deva mums iespēju izdarīt izvēles. Un kā cilvēku rase, mēs esam izdarījuši sliktas izvēles – izvēlējušies to, kas ir sagrāvis mūsu perfekto stāvokli un ved ceļā uz nāvi. Tomēr Dievs nav mūs pametis vienus mūsu nepatīkamajā stāvoklī. Jēzū Kristū Viņš personīgi pieņēma cilvēka stāvokli. Viņš ienāca mūsu sajauktajā pasaulē un kļuva par vienu no mums, lai mēs redzētu Viņu, Kāds Viņš ir. Tas gan nenotika tāpat vien.

Mūsu grēki, bez šaubām, sāpina Dieva sirdi – kad Viņš redz mūs ciešam, arī Viņš cieš. Bet tad, kad Dievs kļuva cilvēks Jēzū, Viņš Sevi pilnībā iztukšoja, upurēja visu, lai tikai atjaunotu mūsu stāvokli. Šajā restaurācijas procesā, Viņš atjauno mūsu brīvību un salabo mūsu spēju domāt un rīkoties. Patiesība ir tā, ka grēks sagrauj un atņem brīvību. Lūk, arī iemesls, kāpēc Dievs tā neieredz grēku – ne jau tāpēc, ka tas “aizvaino Viņa svēto dabu,” bet tāpēc, ka tas iznīcina mūsu brīvību. Ja mēs paliekam grēkā, mēs beigu beigās nonāksim līdz stāvoklim, kad mēs vairs nevarēsim izvēlēties neko citu – mēs beigu beigās kļūsim par grēka vergiem.

Bet mēs Dieva acīs esam tik vērtīgi, ka Viņam nekā nebija žēl – pat ne savas dzīvības – lai tikai varētu mūs izglābt. Mums nekad nevajadzētu šaubīties par to, cik augstu Dievs mūs vērtē. Pie krusta mēs ieraugam šo Viņa mīlestības atklāsmi: “Tevi izglābt man ir svarīgāk par visu. Es labāk mirstu, nekā dzīvoju mūžīgi bez Tevis!”


Adventistu Baznīcas 28 ticības pamatmācības:
[7] Vīrietis un sieviete tika radīti Dieva līdzībā katrs ar savu individualitāti, spēju un brīvību domāt un rīkoties. Kaut arī radīta kā brīva būtne, ikviens ir nedalāma ķermeņa, prāta un gara vienība, kas dzīvības, elpas un visa cita saņemšanai ir atkarīga no Dieva. Kad mūsu pirmie vecāki nepaklausīja Dievam, viņi noliedza savu atkarību no Viņa un zaudēja savu augsto stāvokli. Dieva līdzība viņos tika sabojāta, un viņi tika pakļauti nāves varai. Viņu pēcnācēji līdzdala šo kritušo dabu un tās sekas. Viņi piedzimst ar trūkumiem un noslieci uz ļaunu. Bet Dievs Kristū salīdzināja šo pasauli ar sevi, un ar sava Gara palīdzību mirstīgajos cilvēkos, kas ir nožēlas pilni, atjauno Radītāja līdzību. Tā kā cilvēki ir radīti Dieva godam, tie ir aicināti mīlēt Viņu un viens otru un rūpēties par apkārtējo vidi.
Dievs mūs augstu novērtē Dievs mūs augstu novērtē Reviewed by Ivo Roderts on sestdiena, jūlijs 15, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.