Dievs ir dodošs

“... Viņš liek Savai saulei uzlēkt pār ļauniem un labiem un liek lietum līt pār taisniem un netaisniem.” (Mat. 5:45)
Dievs ir nedzirdēti devīgs… un tas ir iemesls, kāpēc mēs varam domāt par mūžību ar līksmām priekšnojautām. Mēs vienmēr varam sagaidīt no Dieva vairāk, nekā spējam iedomāties. Tomēr svarīgi ir saprast, ka šajā Universā saņemšana ir līdzsvarā ar došanu. Tas ir tāpēc, ka dzīvība eksistē kā mūžīgs došanas un saņemšanas cikls. Jēzus nodemonstrēja, kā šī ņemšana un atdošana darbojas: kā Viņš pats teica, visu, kas Jēzum bija, Viņš bija saņēmis tieši no Tēva. Un tad visu, ko bija saņēmis, Jēzus atdeva tālāk citiem. Šī patiesība ir atslēga izpratnei par Dievu - Viņš vēlas mums dot vairāk, kā mēs jebkad spētu paņemt, jo kad mēs saņemam, tas ir tāpēc, lai dotu tālāk. Jo vairāk mēs pieņemam, lai dotu, jo vairāk Dievs var mums atkal dot. Tas tad arī ir iemesls, kāpēc Viņš vēlas, lai mēs būtu labi saimniekojoši pārvaldnieki.


Dievs neliek mums dot citiem tāpēc, ka Viņš Pats nevarētu par kādu parūpēties. Viņa rīcībā taču ir visi resursi, kādi vien ir šajā Universā! Viņš aicina mūs iesaistīties došanā tāpēc, lai varētu mums dot vēl un vēl. Ja mēs dzīvojam ar “pelnīšanas” mentalitāti, tas ierobežo Dievu mums dot vairāk. Viņš taču nevar pasniegt mums vairāk, ja mēs visu vēlamies paturēt tikai sev.

Dievam pieder viss, un Viņš dod mums visu, kas Viņam ir kā daļa no mūžīgā saņemšanas un došanas cikla. Dievs aicina mūs atslābt un atbrīvot sažņaugtās dūres, lai mēs būtu brīvi saņemt Viņa apbrīnojamās svētības. Dievs aicina mūs ļauties piedzīvojumam - kāds apbrīnojams devējs Viņš ir!


Adventistu Baznīcas 28 ticības pamatmācības:
[21] Mēs esam Dieva namturi, kam Viņš ir uzticējis laiku un izdevības, spējas un īpašumus, kā arī zemes svētības un tās resursus. Mēs Viņa priekšā esam atbildīgi par to pareizu lietošanu. Uzticīgi kalpojot Viņam un līdzcilvēkiem, kā arī atdodot desmito daļu un dodot ziedojumus Viņa evaņģēlija pasludināšanai un Viņa draudzes atbalstam un izaugsmei, mēs apliecinām Dieva īpašuma tiesības. Namturība ir privilēģija, ko Dievs mums devis, lai mīlestībā audzinātu un lai mēs gūtu uzvaru pār savtīgumu un alkatību. Namturi priecājas par svētībām, kuras citiem sagādā viņu uzticība.
Dievs ir dodošs Dievs ir dodošs Reviewed by Ivo Roderts on sestdiena, oktobris 21, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.