Kas Bībelē rakstīts par sejas maskām?



Pie lielveikala satikās divi kristieši. Viens no viņiem cilvēks kā cilvēks, bet otrs ar sejas masku un gumijas cimdiem.

Pirmais, izbrīnīts par tādu piesardzību, jautā:
– Kāpēc tu ar sejas masku?

– Tāpēc, ka tā rakstīts Bībelē! – atbild otrs.

– Kur tad tas Bībelē rakstīts?! – pirmais ieplēš acis. – Par sejas maskām tur noteikti nav ne vārda! Es šo grāmatu esmu pārlasījis vairākkārt. Bet vienu gan es pateikšu, kas tur rakstīts: “Lai krīt tūkstotis tev blakus un desmit tūkstoši pa labi no tevis, bet tevi tas neskars”, – pārliecinošā tonī turpināja pirmais kristietis.

– Tu domā, ka nemaz nav jāpiesargājas? – pārjautāja otrais. – Kā tad ar Sālamana padomu: “Gudrinieks pamana briesmas un patveras, bet vientieši brāžas un dabū sodu.”

– Jā, piesargāties vajag. Bet lūgšanas un paļaušanās uz Dievu ir pietiekama aizsardzība. Tā ir daudz spēcīgāka par sejas maskām. Tas pats Sālamans dziedāja: “Ja Kungs neuzceļ namu, veltīgi pūlas tā celtnieki, ja Kungs nesargā pilsētu, veltīgi nomodā sargs!”

– Bet no slimībām mirst arī ticīgie. Tu taču zini, ka pravietis Elīša arī nomira no slimības, – otrs kristietis neatkāpās.

– Jā, bet sejas maskas nav nemaz tik droša aizsardzība. Zinātnieki apgalvo, ka to valkāšana veselos cilvēkus nepasargā. No tām ir jēga tikai slimajiem, lai neaplipina citus. Ka nepiepildās Jeremijas vārdi: “Nolādēts vīrs, kas uz cilvēku paļaujas, miesu par savu spēku tur,” – bažīgi norāda pirmais kristietis.

– Zinu, – klusinātā balsī nosaka otrais kristietis. – Bet pētījumi citās valstīs parāda, ka daudzi cilvēki staigā apkārt inficēti, pašiem to nemaz nenojaušot. Cik labi būt, ja viņi uz lielveikalu ietu ar sejas maskām. Tad viņi neizplatītu šo slimību citiem.

– Vai tad tu esi inficēts? – pus soli atkāpies un nedaudz sāņus pagriezies pārjautāja pirmais.

– Es nezinu. Neesmu pārbaudes veicis, – atbild otrs.

– Labi. Bet vienalga nesaprotu, kur par sejas masku valkāšanu rakstīts Bībelē? – neizpratnē jautāja pirmais.

– “Tad nu visu, ko jūs gribat, lai cilvēki jums dara, tāpat dariet arī jūs viņiem. Jo tā ir bauslība un pravieši,” – Jēzus vārdus atkārtoja otrais kristietis un turpināja:
– Es vēlētos, kaut visi, pat tie, kas nezina, vai ir inficēti, uz lielveikalu nāktu ar sejas maskām. Tāpēc arī es tā daru.

– Nu es sāku tevi saprast, – piekāpīgāk ierunājas pirmais kristietis. – Starp citu, mēs rītdien sapulcējamies uz slepenu dievkalpojumu. Varbūt vēlies pievienoties?

Kas Bībelē rakstīts par sejas maskām? Kas Bībelē rakstīts par sejas maskām? Reviewed by Ulvis Skadiņš on trešdiena, aprīlis 29, 2020 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.