Dieva nemiers

Liānas Ķīvītes stāsta 1.turpinājums: 

Tajā laikā mēs dzīvojām Jelgavas pusē. Māja bija sadalīta divās daļās, vienā galā dzīvojām mēs, otrā galā bija kaimiņi. Tur bija vīrs ar sievu, abi ļoti mīlēja iedzert, bija alkoholiķi. Viņiem bija atslēgta elektrība, jo viņi nemaksāja. Taču tas viņiem netraucēja dzīvot, atpūsties un baudīt visu romantiski, svecīšu gaismā. Parasti viņi dzēra kaut kādus spirtotos dzērienus.

Kādu dienu mēs bijām aizbraukuši ciemos pie manas mammas. Vecākajam dēlam bija 6 gadi, otram bērnam 4. Mamma dzīvoja nepilnus 15 kilometrus no mūsu mājām. Ciemojāmies, un pēkšņi es sajutu kaut kādu spēcīgu gruzduma smaku. Mammai kurējās plīts, un varēja domāt, ka dūmi nāk no turienes. Tomēr smaka bija ļoti specifiska. Es jau gribēju teikt mammai, ka kaut kas viņai deg, kad sajutu iekšā milzīgu nemieru. Nemācēju pateikt, kas par lietu, taču iekšēji jutu, ka steidzīgi jādodas mājās. Sacīju mammai: „Mums tūdaļ pat ir jāsteidzas mājās, mammu, mums ir jābrauc mājās!”
Mamma vēl gribēja dot kaut ko līdzi no apaviem un drēbēm, mērīja puikam zābakus, bet es jutu, ka mēs nedrīkstam kavēties ne mirkli. Man bija nepārprotama sajūta, ka mājās notiek kaut kas slikts.

Iebraucām pagalmā, un es atkal sajutu to pašu gruzduma smaku, kāda bija pie mammas. Metāmies iekšā mājās, un patiešām – māja bija pilna ar dūmiem, tumšs, un tā pati smaka. Bija skaidrs, ka kaut kas gruzd.
Vēlāk uzzinājām, ka kaimiņiem bija apgāzusies svece, bet viņi paši bija iedzēruši un aizmiguši. Vīrietis smēķēja, un visticamāk dīvāns bija aizdedzies un sācis gruzdēt. Paldies Dievam, viņus izglāba. Sievietei bikses bija piekusušas pie kājām, taču abi izdzīvoja. Un māja arī nenodega.

Man dažkārt tā notiek. Es sajūtu Dieva pamudinājumu rīkoties. Es gan nemāku citiem paskaidrot, kas īsti ir noticis, jo pati to nesaprotu. Taču iekšā ir nepārprotams nemiers. Šādi piedzīvojumi man ir bijuši šad un tad. Tā ir Dieva žēlastība, kas vienmēr laikus nāk palīgā. Būtu jau droši vien patīkamāk, kad es uzreiz zinātu, kas notiek. Taču Dievs nekad nekavē.

(turpinājumu lasiet šeit...)
Dieva nemiers Dieva nemiers Reviewed by VA redakcija on sestdiena, aprīlis 21, 2018 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.