Vai adventisti būs debesīs vai ellē?

Kā būs ar adventistiem? Vai viņi pievienosies debesu korim, vai arī degs elles ugunīs?









Šādi likteņi, protams, nav pamatoti Bībelē, bet ir spēcīga tradīcija daudzu kristiešu domāšanā.
Lai nu kā, bet elle ir minēta Bībelē, tāpat arī debesis.
Tāpēc paliksim pie šī salīdzinājuma.
Tātad, kur nonāks adventisti?


Protams, tas ir provokatīvs jautājums, jo Dievs skatās sirdi nevis konfesionālo piederību. Un tomēr mums kā adventistiem bieži ir kārdinājums domāt, ka mēs esam atlikuma draudze, kuras uzdevums ir glabāt patiesību tādu, kāda tā ir atklāta Bībelē. Tāpēc mēs esam priekšgalā tai kustībai, kas dodas sagaidīt Kristu un saņemt Viņa glābšanu un mūžīgo dzīvību. Pārējiem ir jāizvēlas, vai pievienoties mums, vai arī palikt "atkritušajā Bābelē" un saņemt taisnīgu sodu - mūžīgo pazušanu.

Par elles mokām runāja arī Jēzus. Izrādās, ka degšana elles ugunīs nav saistīta ar nepareizas mācības pieņemšanu, bet ar kaut ko pavisam vienkāršāku un ikdienišķāku:
Ikviens, kas uz savu brāli dusmojas, nododams tiesai; ikviens, kas uz savu brāli saka: nejēga, – nododams sinedrijam, bet, kas uz savu brāli saka: stulbais bezdievi, – tas nododams elles ugunīs. (Mateja 5:22)
Vai mēs kā adventisti dusmojamies cits uz citu? Vai mēs cits citu pazemojam? Vai mēs uzskatām cits citu par stulbu un bezdievi, atkritēju? Varbūt šie divi likteņi- "Debesu koris" un "elles ugunis"- nav atkarīgi no tā, kas rakstīts organizācijas pamatmācībās, bet gan no tā, kas rakstīts adventistu sociālajos tīklos un komentāru piezīmēs?

Tādēļ, kad tu atceries, ka tavam brālim ir kaut kas pret tevi, ej un izlīgsti vispirms ar savu brāli un tad pienes savu upurdāvanu.
(sk. Mateja 5:23)
Vai adventisti būs debesīs vai ellē? Vai adventisti būs debesīs vai ellē? Reviewed by Ulvis Skadiņš on sestdiena, marts 25, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.