Kristiešu Ziemassvētki

Kristus piedzimšanas stāsts atrodas kristīgās ticības centrā. Bez Betlēmes nebūtu Golgātas un arī nebūtu pestīšanas cerības Kristū Jēzū. Tieši Betlēmes notikums, kurā Dievs dāvina cilvēkiem savu Dēlu, redzami parāda kristietības unikalitāti un pretstata to visiem citiem reliģisko ticību veidiem un formām.

Visu reliģisko veidu pamatā ir kāds kalpošanas/došanas elements jeb struktūra, kuru administrējot, cilvēks iegūst dievišķo labvēlību. Citiem vārdiem izsakoties, dāvanas tiek dotas, lūdzoties pēc Dieva labvēlības. Kristietība rāda pretējā virziena darbību, kurā Dievs dod visdārgāko dāvanu cilvēkiem, neprasot neko vairāk, vien to pieņemt un ticēt, ka tā ir saņemta.

Varbūt kāds iebildīs un teiks, ka Dievs apmaiņā pret pestīšanas dāvanu pieprasa baušļu pildīšanu un augstas morāles prasības. Bet tā tas nav, baušļi un Bībelē izteiktie aicinājumi sekot veselīgas un pilnvērtīgas dzīves standartiem ir vēl viena dāvana jeb vesels dāvanu maiss, kuru Dievs ir devis kristiešiem, lai tie būtu laimīgi un priecīgi šodien un šeit, un dzīvotu harmonisku dzīvi ar visu un visā, kas atrodas tiem apkārt. Baušļiem nav cilvēka glābšanas pievienotās vērtības. Baušļos nav un nekad nav bijis pestīšanas elementa. Tas ir vienīgi Kristū Jēzū, kurš iemiesojās cilvēcīgā miesā un tika dāvināts cilvēka glābšanai.

 

Apzinoties tā nozīmīgumu, mēs, kristieši, pieminam Betlēmes notikumu un pāri plūstošā mīlestībā dalāmies ar to, kas mums ir, dodot dāvanas saviem mīļajiem, tiem, kam ir mazāk, tiem, kuri nav tik veiksmīgi, tiem, kurus ir ietekmējusi kāda slimība, varbūt COVID vīrusa izplatības sekas. Ar to mēs nebūt necenšamies iegūt Dieva labvēlību. Dievam jau neko nevajag no mums, bet kā mīlošs Radītājs un mūsu Tēvs viņš priecājas par mūsu vēlmi atdarināt viņu un dot, nedomājot par dārdzību jeb atlīdzību. Tas ir tas dievišķais pieskāriens, kuru jūtot, sirds sāk pukstēt straujāk. Tas ir tas Ziemsasvētku prieks, kas ienāk mūsu mājās. Tā ir tā klusā Svētā Gara klātbūtne, kas runā un pārveido mūs.

Lai Dieva svētība un miers mūs visus pavada šajos Ziemassvētkos!
Kristiešu Ziemassvētki Kristiešu Ziemassvētki Reviewed by VA redakcija on trešdiena, decembris 23, 2020 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.