Līdzība par atlikumu un draudzi

Vakar satikos ar diviem, kuri sevi dēvē par daļu no atlikuma. Viņi pārstāv draudzi, kas ievēro Dieva baušļus un kuriem esot Jēzus ticība. Viņi esot tie, kuri minēti Bībelē, Atklāsmes grāmatā. Visapkārt ir Bābele un sajukums, bet viņiem ir patiesība. Šī tikšanās bija vakarpusē.

Bet no rīta man bija vēl viena tikšanās. Ar vairākiem Bābeles cilvēkiem, ar grēciniekiem.
Pirmais bija mācītājs Juris Cālītis. Kā man vakarā atgādināja atlikuma cilvēki, Cālītis ir vadījis dievkalpojumu homoseksuāļiem. Perversi! Tādu kā Cālītis dēļ mums tuvojas Dieva taisnās dusmas kā Sodomā un Gomorā. Labi, ka vismaz Luteriskā baznīca viņu izslēgusi no savām rindām.
Tajā rītā es satiku arī citus grēciniekus – tos, kurus Cālītis pieņēmis savās mājās Zvanniekos, daudzus gadus dodot pajumti. Ar kādu mīlestību viņi runāja par savu grēcīgo mācītāju un viņa ģimeni! Tie gan lielākoties bija bērni, mazāki un lielāki. Laikam jau viņi vēl neatšķir, kas ir grēks un kas tāds nav. Citādi viņi par Cālīti tā nerunātu. Ja vien viņi spētu atrast patiesību!
Tur bija arī Cālīša atbalstītāja, dziedātāja Evita Zālīte. Viņa arī ir maldos. Pavada visu savu dzīvi, rūpēdamies par svešiem bērniem un laiku veltīdama visādiem labdarības pasākumiem. Tas, protams, labi. Bet ja vien viņu varētu evaņģelizēt un pasludināt viņai īsto vēsti, varbūt viņa saprastu?

Toties vakarā tie, kas laimīgi pametuši Bābeli, cītīgi meklēja patiesības dziļāko izpratni. Viņi skatījās Valtera Veisa lekcijas, kā atklāt viltus praviešus, kuri slēpjas masonu ložās un izliekas par gaismas eņģeļiem. Tur varēja uzzināt patiesību par dažiem simboliem un žestiem, kas norāda uz sātana aģentiem. Tāpat daudz tika runāts par viltīgo pāvestu, kurš izliekas, ka rūpējas par grūtdieņiem un nabagiem. Viņš pat, lūk, mazgājis kaut kādiem netīreļiem kājas, šādi cenšoties pievilt visu pasauli. Bet tie, kam patiesība, neļausies apmānam. Viņi zina, ka patiesībā tas ir antikrists, un pauda lielu prieku, ka viņiem ir šī patiesība, kuru jānes pasaulē. Tāpēc arī viņi ir atlikums no atlikuma.

Vakarā devos mājās. Biju nosalis. Nez kāpēc pie tiem, kam ir patiesība, bija tik auksti?
Pie grēciniekiem gan bija neierasti silti. Redz, cik mānīgs un viltīgs ir ļaunums, vai ne?

(žurnālists Aidis Tomsons)
Līdzība par atlikumu un draudzi Līdzība par atlikumu un draudzi Reviewed by Aidis Tomsons on piektdiena, aprīlis 01, 2016 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.